Proteser og bh’er

Proteser og bh’er

Den dag det rigtigt vendte i min tankegang og følelsesmæssige tilstand i forhold til at leve med kun ét bryst, var da min mand og jeg tog til Bandagisten i Næstved for at bestille eller få mine proteser og nye bh’er.

Vi skulle på sygehuset til samtale med min onkolog og jeg skulle have medicin, så vi tog afsted noget før og kørte forbi butikken. Der var heldigvis tid og plads til os, for vi havde ikke bestilt tid – hvilket man ellers skal til sådan en session. 

Vi blev vist ind i et særskilt omklædningsrum fyldt med bh’er og proteser og så gik damen ellers igang med at finde den rigtige bryststørrelse til mig. Det blev der lavet meget sjov med. Heldigvis er jeg jo ikke ret blufærdig, så jeg fandt en bh jeg kunne lide og som var rigtig pæn og meget feminin. Og så kom hun med forskellige proteser jeg skulle prøve at putte i og gramse lidt på mig selv, for at føle om den var ens med min egen. Der skulle lige et par stykker til, førend vi fandt den helt rigtige størrelse, som både så og føltes som det bryst der sidder fast på min krop.

Og lige der, var det som om det klikkede og noget faldt på plads i mit hovede og hjerte og jeg begyndte at føle mig som kvinde igen. Bh’en sad bare så godt, var rigtig pæn og lignede helt almindeligt undertøj jeg ellers ville købe og så så det pludselig ud som om jeg havde to bryster. 

Det eneste der var lidt underligt, var at bh størrelsen hed C skål! What!! Den mindste skål jeg nogensinde har brugt har været D. Og før operationen var jeg i en G. Virkelig mærkeligt, men der er åbenbart forskel på protese bh’er og almindelige bh’er i skål størrelsen. 

Vi fandt et par stykker flere, som jeg var nødt til at have – også en sports bh. Det er bh’er med lomme i, som man så kan putte protesen ind i og så kan man ikke se den. Jeg købte også en top og der behøver jeg ikke engang have bh på indenunder, for ikke nok med at den holder protesen, så holder den sørme også mit eget bryst oppe. Yeah!

Jeg havde fået bevilling til to proteser. Den ene er til at putte i en lomme i bh’en og den anden er med klister på bagsiden og kan klistre på huden, så jeg faktisk kan bruge mine gamle bh’er, men den har jeg endnu ikke prøvet, da jeg stadig synes mit ar skal være lidt bedre, inden jeg hænger den ovenpå. Man kan dog også bruge den med et stykke stof bagpå og så kan den også puttes i lommen (på bh’en).

Da jeg prøvede den ene bh og toppen, havde jeg lidt stiv brystvorte og det kunne man jo se igennem, hvilket så lidt mærkeligt ud, når det kun var på den ene side. Så jeg spurgte hvad man kunne gøre ved det. Og derfor endte indkøbskurven også med et sæt brystvorter! Et sæt klistrende brystvorter i en lille æske, som kan sættes på protesen efter behov. En lidt sjov feature, som jeg ynder at lave meget sjov med.

Den ene protese kan også bruges i vand og det er også afprøvet i to nyindkøbte lækre bikinier og jeg tror ikke der var nogen der lagde mærke til det. Måske kun hvis/når jeg bukker mig og der måske godt kan være udsigt til et styk bryst på højre side og et styk ar på venstre. Men sådan er det. 

En lille sjov anekdote kan jeg da også dele: Til min mor og hendes mands sølvbryllupsfest er vi samlet med familien på begge sider og det er mennesker jeg kender rigtig godt og lige pludselig under middagen, kommer jeg til at tænke på, at det jo ikke er alle der har set sådan en protese. Så jeg hiver den ud af bh’en fra udskæringen i min kjole og lader den gå på omgang.

Jeg er vældig glad for alt mit nye undertøj og badetøj og det hele er fra Amoena ligesom proteserne og det kan virkelig få min kvindelighed frem igen. Tusind tak for det!