Om Henriette Løve

Om Henriette Løve

  • Om livet som uhelbredelig syg med brystkræft, positivitet og at leve som kvinde uden det ene bryst.

Jeg hedder Henriette Løve, er 44 år gammel, gift, har 4 drenge i alderen 5-14, uddannet pædagog (nu førtidspensionist), vinder af Vild med Dans knækker cancer 2017, arrangør af Lyserød Lørdag i Bjæverskov og betegner mig selv som en cancer warrior prinsesse.

Min hensigt med denne blog er at skabe mere åbenhed omkring brystkræft og i særdeleshed mastektomi, da det forefinder mig nærmest at være et tabu. Jeg håber på at kunne skabe debat og på at inspirere andre omkring håndtering af sygdom, kroppen efter operation og et positivt livssyn, som jeg tror på kan være livsændrende på mange måder. Grib livet – det er der nu!

Den korte historie: 

Jeg fik i slut maj 2015 konstateret meget alvorlig brystkræft i venstre bryst (HER2), som desværre havde spredt sig til lymferne under begge arme, rygraden, højre lunge, leveren og knoglerne i bækkenet. Har været igennem kemo i pilleform, stråler på ryggen, antistoffer, antihormoner, fik fjernet venstre bryst i december 2018 og er nu på kemopiller igen.

Jeg har gennem hele forløbet haft et positivt livssyn og troede egentlig også jeg ville klare operationen på den måde. Men den efterfølgende reaktion har været lidt overvældende og jeg synes det har været rigtig hårdt psykisk. Det er ikke meget der bliver talt eller skrevet om hvilke psykiske reaktioner man kan få og det vil jeg være med til at gøre bedre. Det er ok at føle noget efter en operation som denne, som berører ens kvindelighed voldsommere end jeg havde forventet. Det er ok at tale højt om det og vise det frem, for kun på den måde kan vi ændre og bryde det tabu, jeg synes der er omkring en skamferet kvindekrop efter en livsnødvendig operation som mastektomi.